Aangepaste BTW-regeling

Er is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven over de BTW-tarieven voor zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Is jouw project sloop & wederopbouw of renovatie? Dan kon reeds voor de aangepaste regeling genieten van een verlaagd Btw-tarief op de installatie van jouw zonnepanelen, warmtepomp en/ of zonneboiler.

Wat is er dan veranderd? In nieuwbouwprojecten of bij renovaties van woningen jonger dan 10 jaar, werd er voorheen 21% BTW gerekend. Vanaf 1 april tot en met 31 december 2023 kunnen ook deze projecten gefactureerd worden aan 6% indien er voldaan wordt aan drie belangrijke voorwaarden:

  1. Er wordt gefactureerd aan de eindgebruiker. Een particulier die in zijn of haar woning investeert, kan dus genieten van deze regeling.
  2. De woning moet na de werken uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt worden. De renovatie van een vakantieverblijf valt dus niet onder deze regeling.
  3. De zonneboilers en warmtepompen moeten voldoen aan bepaalde referentienormen betreffende de uitstoot. Vandaag de dag is er nog nauwelijks uitstoot bij de nieuwste zonneboilers en warmtepompen. Swipe voorziet enkel de meest kwalitatieve warmtepompen en zonneboilers die voldoen aan deze normen.

Wens je te genieten van deze interessante regeling om jouw huis helemaal future-proof te maken en te besparen op jouw energierekening? Vraag dan een offerte op maat aan!

Offerte