Home » Airco

Lucht-Lucht warmtepomp /Airco monteren

Lucht/Lucht warmtepompen zijn bij het grote publiek beter bekend als airco’s. Een airco is een warmtepomp die energie uit de lucht haalt en deze op een andere plek weer aan de lucht afgeeft. Het proces kan eenvoudig worden omgekeerd met één druk op de afstandsbediening. Het toestel is dan ook uitermate geschikt om in de zomer uw woning te koelen en in de winter te verwarmen!

EPB en airco

Bij jouw EPB-berekening werd het risico op oververhitting van de woning geanalyseerd. Deze berekening resulteert in een oververhittingsindicator welke maximaal 6500Kh bedraagt. Zodra je woning hieraan voldoet, is ze conform aan de EPB regelgeving en zal er, afhankelijk van de waarde, reeds rekening gehouden worden met de noodzaak aan actieve koeling.

Ga je een airco plaatsen? Dat biedt je gemoedsrust. Het is een verstandige investering die jouw levenskwaliteit kan verhogen door de koelte die ze brengt in de zomer en de warmte die ze produceert tijdens onze kille winters.

Welke airco kiezen?

Bij Swipe kiezen we resoluut voor airco’s op basis van een ‘split’ toestel. Dit betekent dat het buiten- en het binnen toestellen met elkaar verbonden zijn door koelleidingen. Let op: het gebruik van koelleidingen betekent niet dat we enkel kunnen koelen, ook verwarmen behoort tot de mogelijkheden.

Elke kamer een eigen toestel? Dan kies je toch voor een van onze multi-split oplossingen? Slechts 1 buitentoestel kan tot wel 5 binnentoestellen aansturen. Betrouwbaar, efficiënt en goedkoop!

Airco installatie

Bij Swipe leveren we kwaliteit van Belgisch en wereld formaat. Daikin en Midea zijn beide premium merken in koeltechniek. Met hun moderne design passen ze in elke huiskamer. Dankzij hun betrouwbaarheid zijn zij de referentie partners voor zowel publieke als residentiële toepassingen.

Airco installeren

Koeltechnische installatie en opstart

Als particulier mag je een aantal handelingen niet uitvoeren. De aansluiting en opstart van elke airco moet door een gecertificeerde vakman worden uitgevoerd. Wij leveren jou het materiaal en de tools zodat je de installatie deels zelf kan plaatsen. Onze gecertificeerde koeltechniekers komen bij jou langs en werken de installatie verder af.

Zo kan je een airco plaatsen aan de kostprijs van een zelfbouwpakket! Bij Swipe Zelfbouw hebben we een warm hart voor koeltechniek.