Home » Brandpreventie

Tijdens de maand van de brandpreventie, delen we graag enkele tips met jou! Deze werden opgesteld in samenwerking met de brandweer van Lokeren.

Rookmelders

De belangrijkste tip die we willen meegeven, gaat over het plaatsen van rookmelders. Dit is sinds dit jaar verplicht, maar nog belangrijker; ze kunnen je leven redden! Wanneer je te maken krijgt met een woningbrand, heb je niet zoveel tijd meer om te ontsnappen. Een rookmelder kan hier het verschil maken! Je hangt deze idealiter op in elke kamer, behalve de badkamer, keuken en de garage.

Doe de deur dicht!

Wist je dat je minder dan 5 minuten tijd hebt om te ontsnappen aan de vlammenzee, wanneer vuur zich ontwikkeld? Dit lijkt misschien veel, maar in realiteit is dit helemaal niet zo lang. Je kan je vluchtweg iets langer vrijhouden als je de deuren sluit. Ook niet-brandwerende deuren kunnen het vuur vertragen. Kortom: Doe de deur dicht!

Koken

Koken is voor velen een ontspannende activiteit waarbij je een lekkere maaltijd kookt voor vrienden of familie. Wist je dat ook hier het gevaar in een klein hoekje kan schuilen? Wanneer je je potten en pannen onbewaakt achterlaat in de keuken, bestaat het gevaar op oververhitting. Wanneer dit gebeurt kunnen ze ontbranden en voor een echte catastrofe zorgen. Zorg dus dat je steeds in de buurt van je vuur blijft staan!

Slaapkamer, elektrisch deken

In de koude wintermaanden, kiezen veel mensen voor een elektrisch deken. Dit zorgt ervoor dat je het meteen warm hebt wanneer je in bed kruipt. Een echte zaligheid! Helaas kan ook dit deken voor brand zorgen. Zorg er dus voor dat je het deken ‘uitschakelt’ voor je in slaap valt!

Noodverlichting

Bij een brand kan er sterke rookontwikkeling ontstaan. Het is belangrijk dat je de weg naar buiten kan terugvinden in deze stressvolle situatie. Noodverlichting kan hier jouw redding zijn.

Zit je met vragen rond brand en brandbeveiliging? Wil je je woning beter beveiligen? Check dan ons aanbod aan rookmelders, hittemelders, en onze technologieën omtrent noodverlichting.