De (ver)bouwtips van Axel!

Axel is de zaakvoerder van Swipe Zelfbouw. Zelf renoveerde hij reeds enkele woningen en gebruikt zijn kennis nu om andere met raad en daad bij te staan. Benieuwd naar zijn tips voor een succesvol project?

Plannen

Alles begint met een goed plan: Begin met het opstellen van een duidelijk plan voor de renovatie van jouw huis. Bepaal wat je wilt renoveren, welke materialen je wilt gebruiken en hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de renovatie. Maak ook een tijdschema en stel prioriteiten vast.

Experts

Kom eens praten met onze experts. We hebben verschillende teamleden met elk hun eigen expertise. Zij kunnen je begeleiden binnen jouw project. Zij hebben de kennis en ervaring om de renovatie veilig en efficiënt uit te voeren.

Duurzaamheid

Kies duurzame materialen: Bij het kiezen van materialen voor de renovatie of de nieuwbouw, is het verstandig om te kiezen voor duurzame materialen. Deze materialen gaan langer mee en zijn beter voor het milieu. Denk ook aan duurzame technieken. Investeer in een warmtepomp, zonnepanelen en andere groene technieken. Door duurzame energie op te wekken en te gebruiken bespaar je op jouw energiefactuur en op de natuur!

Ventileren

Zorg voor voldoende ventilatie: Bij het bouwen of renoveren is het belangrijk om ook aan de ventilatie te denken. Zorg dat er voldoende frisse lucht in het huis kan komen, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem.

Werk toekomstgericht

Houd rekening met de toekomst: Bij een renovatie is het verstandig om rekening te houden met de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra stopcontacten of het aanleggen van leidingen voor eventuele toekomstige uitbreidingen of aanpassingen. Zo hoef je later niet opnieuw te verbouwen!

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.

Op zoek naar meer zelfbouwlectuur? Check dan zeker onze andere blogs!

Hoe werkt een ventilo convector

Hoe werkt een ventilo convector? Ontdek het in deze blog! [...]

Waar plaats je een warmtepompboiler?

Waar plaats je een warmtepompboiler? Ontdek de verschillende mogelijkheden hier! [...]

Wat kost 100m² vloerverwarming leggen?

Wanneer je nadenkt over vloerverwarming leggen is de kostprijs een belangrijke factor. Hier geven we [...]

Wat is duurder; vloerverwarming of radiatoren? 

Om de keuze tussen vloerverwarming leggen en radiatoren te maken, is het belangrijk dat je [...]

Wat zijn de voor- en nadelen van vloerverwarming leggen?

Overweeg jij vloerverwarming leggen? In deze blog leer je alles over de voor- en nadelen [...]

Hoe zuinig is vloerverwarming?

In deze blog onderzoeken we hoe zuinig vloerverwarming leggen is. [...]

Kan ik mijn huis verwarmen met een warmtepomp?

Een warmtepomp installeren laat je toe jouw woning op een efficiënte manier te verwarmen. We [...]

Wat zijn de nadelen van een warmtepomp? 

Een warmtepomp installeren kan ook een aantal nadelen hebben. We sommen ze in deze blog [...]