Home » Sanitair

Collectoren en Alpex leidingen

Om het drinkwater in de woning te verdelen, wordt een netwerk van collectoren en buizen aangelegd.
Dit moet gebeuren conform de eisen van de watermaatschappijen. Kritische componenten dienen dan ook Belgaqua gekeurd te zijn.

Koppelingen persen of knellen

Of je nu knelt of perst, een goede koppeling hangt enkel af van een goede uitvoering.

Wij maken standaard gebruik van knelkoppelingen in alle zelfbouw-projecten. Dit type koppeling is zéér betrouwbaar en laat je toe om op eigen tempo je aansluitingen te realiseren zonder specifieke tools. Knelkoppelingen kunnen ook eenvoudig worden gedemonteerd, mocht je later iets willen aanpassen.

Opteer je liever voor persaansluitingen in de muur, dan kunnen we dit in jouw project realiseren. Wij voorzien dan steeds werfassistentie zodat een van onze techniekers de persingen kan uitvoeren.

Regenwater hergebruiken: ecologisch en economisch interessant!

Drinkwater is een kostbaar goed dat we niet mogen verspillen. Regenwater is een ideaal en goedkoop alternatief. Het bevat geen kalk en is dus de ideale oplossing voor jouw wasmachine, toilet en buitenkranen.

Wat met afvalwater?

Door gebruik van drinkwater en regenwater ontstaat natuurlijk ook afvalwater. Dit dient te worden afgevoerd zowel in de woning als buiten de woning. In de woning leggen we een systeem in PP (polypropyleen) afvoeren aan.

Hoe sanitair warm water produceren?

Geen koude douche bij Swipe Zelfbouw. Wij hebben alle technieken in huis om jou warm sanitair water te geven. Of het nu gaat over een kleine elektrische boiler voor in de keuken, een bad verwarmen, een (zonne-)boiler gekoppeld aan uw verwarming of een warmtepompboiler van 300L,…

Hoe u sanitair warm water opwekt hangt vaak samen met de keuzes die u maakt voor uw verwarming.

Afwerking van de badkamer

Wil jij ook jouw badkamer zelf plaatsen? Dan maken we er samen het mooiste van!
Swipe Zelfbouw biedt jou het grootste assortiment van België aan, en dit aan uiterst scherpe prijzen.
Wij maken geen gebruik van dure toonzalen, noch grote winkelcomplexen om al het moois uit te stallen. Bij Swipe realiseren wij jouw badkamer dromen door samen te werken met unieke partners.