Verplichtingen regenwater – oktober 2023

Bij het renoveren of het bouwen van je huis, is het interessant om goed na te denken over jouw regenwater. Het is duurzame bron van water en kan je voor vele doelen gebruiken. Denk maar aan jouw wasmachine of toiletten. Met de juiste filters, is dit water op-en-top in orde om te gebruiken in jouw woning.

Hou vanaf oktober 2023 rekening met de aangescherpte regels voor de grootte van de regenwaterput. Zo moet je minimaal een regenwaterput plaatsen van 5000 liter. Vanaf een bepaalde dakoppervlakte is het vereiste aantal liters nog iets groter:

  • Dakoppervlakte >80m² = 7500 liter
  • Dakoppervlakte >120m² = 10 000 liter

Wist je dat je bij Swipe terecht kan voor jouw regenwater-pakket? We voorzien jou van de perfecte pomp en van alle aansluitingen die je nodig hebt om het regenwater tot in jouw woning te pompen.

Wil je hier meer info over? Stuur ons gerust een berichtje, dan kunnen we kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.