Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterontkalker?

Home » Blog » Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterontkalker?

De termen waterontharder en waterontkalker worden door elkaar gebruikt maar betekenen eigenlijk hetzelfde. Een waterontharder of waterontkalker haalt de schadelijke kalk uit het harde water. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee:

Voordelen waterontharder

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een waterontharder in uw huis of bedrijf, waaronder:

Over het algemeen biedt het gebruik van een waterontharder verschillende voordelen, van kostenbesparingen tot betere huid- en haarconditie, tot duurzaamheid. Het kan een verstandige investering zijn voor uw huis of bedrijf.

Wat zijn de gevolgen van hard water?

  1. Hard water is slecht voor jouw huid en haar. Wanneer je geniet van een warme douche of een heerlijk bad, gaan de poriën van jouw huid openstaan. Hierdoor kunnen de harde, ongezonde mineralen jouw huid binnendringen. Dit kan voor irritatie zorgen. Een waterontharder haalt deze schadelijke kalk uit het water, wat jouw gezondheid ten goede komt!
  2. Kalk in jouw water kan ook de verwarmingstoestellen aantasten. Hierdoor verliezen ze rendement wat je voelt op jouw energiefactuur. Een waterontharder kopen is dus een investering die je snel geld zal opbrengen!
  3. Jouw huishoudapparaten zoals jouw wasmachine, strijkijzer en andere maken gebruik van het kalkrijke, harde, water. Deze kalk kan zich ophopen in de machines waardoor ze minder performant worden en uiteindelijk vervangen moeten worden. Een hele kost om deze machines steeds te moeten vervangen!

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!