Wat is beter waterontharder met of zonder zout?

Home » Blog » Wat is beter waterontharder met of zonder zout?

Een waterontharder kopen kan ervoor zorgen dat de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten aanzienlijk verlengd wordt. Bovendien is het ook beter voor jouw huid en haren. Wat is dan het grote verschil met ‘hard water’? Hard water bevat nog heel wat kalk, wat erg schadelijk kan zijn.

Voor je beslist om een waterontharder te kopen, is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden goed te overwegen. Er bestaan immers verschillende soorten waterontharders die elk een eigen werking hebben. We leggen de verschillende mogelijkheden graag aan je uit;

Werking waterontharder: met zout

De waterontharder bevat een kolom met bolletjes van hoogwaardig kunsthars. De kalk blijft als het ware kleven aan deze bolletjes, zodat enkel het zachte water overblijft. Na verloop van tijd raken de harsbolletjes verzadigd met calcium en moet de waterontharder worden schoongespoeld. Dit schoonspoelen noemen we ‘regenereren’. Om dit schoonspoelen te kunnen doen, heeft de waterontharder steeds regeneratiezout nodig. Een waterontharder kopen met zout is dus een slimme keuze! Deze waterontharder kan zichzelf ‘resetten’ en schoonmaken. Bovendien ben je zeker dat de kalk uit jouw water gehaald is.

Werking waterontharder: zonder zout

Een waterontharder kopen zonder zout, kan een systeem op CO2 zijn. Het grote verschil is dat een waterontharder die op CO2 werkt, het water niet echt zal ontharder. De kalk die zich in het water bevindt wordt opgelost in het water en kan zich dus niet afzetten op leidingen. Maar het kalk blijft dus wel in het water…

Een waterontharder kopen: welke kies ik best?

Als je effectief jouw water wil ontharden, kan je best de waterontharder kopen die de kalk effectief uit jouw water filtert. Hierdoor kan jouw huishoudelijke apparaten optimaal beschermen tegen de schadelijke kalk waardoor ze langer meegaan. Swipe Zelfbouw selecteerde de beste waterontharders op de markt.

Overweeg je een waterontharder kopen? Kom dan gerust even langs in onze toonzaal en ontdek jouw oplossing op maat! Of vraag online jouw gratis offerte aan! Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak en streeft ernaar jouw installatie volledig af te stemmen op jouw noden en wensen. Ontdek jouw zelfbouwpakket op maat en ervaar de luxe van jouw waterontharder!

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!