Hoe waterpomp aansluiten op regenwaterput?

Home » Blog » Hoe waterpomp aansluiten op regenwaterput?

Een zelfbouwpakket voor regenwater recuperatie biedt talloze voordelen. Het biedt een betaalbare optie voor het verkrijgen van een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor leidingwater. Bovendien kan je met een zelfbouwpakket jouw regenwater recuperatiesysteem aanpassen aan uw specifieke behoeften en de grootte van jouw eigendom.

Het zelf installeren van een regenwater recuperatiesysteem is ook relatief eenvoudig en vereist geen specifieke technische kennis. Het zelfbouwpakket bevat alle benodigde onderdelen en duidelijke instructies om jou te begeleiden bij het installatieproces. Dit betekent dat je geld kunt besparen op installatiekosten en dat je jouw systeem kan  aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Ga jij bouwen of renoveren? Dan is investeren in regenwater recuperatie een slimme en duurzame keuze! Door het hemelwater op te vangen en te filteren kan je dit gebruiken in verschillende huishoudelijke toepassingen. Denk hierbij aan het doorspoelen van jouw toilet, of het laten draaien van jouw wasmachine. Hoe dan ook veel mogelijkheden om de natuur te sparen en bovendien te besparen op jouw factuur. Overtuigd dat regenwater recuperatie een slimme keuze is? Top! Maar hoe sluit je de regenwater recuperatie pomp aan op jouw installatie?

Jouw pomp bevindt zich, afhankelijk van het gekozen type, in de put (natte opstelling) of in jouw woning (droge opstelling). Er wordt dus een verbindingsbuis gelegd tussen de pomp – de regenwaterput en de filter. Deze buis wordt meestal uitgevoerd in HDPE leiding. Aannemers gebruiken vaak duimse maten met beperkte diameter. Het is voor de pomp en het debiet in de woning aangeraden om een iets grotere verbindingsbuis te plaatsen. DN25 of DN32 is aangeraden.

Wat met maatvoering in regenwater recuperatie?

DN is een Europese maatvoering. Duimse buizen zijn meestal goedkoper dan DN-uitvoeringen. Voor de koppelstukken van regenwater recuperatie geldt het omgekeerde: duimse koppelstukken zijn vaak duurder dan DN-uitvoeringen.

Het automatiseren van jouw regenwater recuperatie

Heb jij domotica? Dan kan je jouw regenwaterput automatisch laten vullen, zo staat de regenput nooit onverwachts droog. Krijg een melding van jouw regenwaterpeil en vul bij wanneer nodig.

domotica installeren

Bovendien krijg je bij Swipe Zelfbouw duidelijke instructiefiches en handleidingen voor het installeren van jouw regenwater recuperatie. Het hebben van duidelijke instructiefiches bij een zelfbouwpakket voor regenwater recuperatie kan het proces van installatie en onderhoud aanzienlijk vergemakkelijken. Deze instructies bevatten stapsgewijze procedures om jou te begeleiden bij het installeren van het systeem, vanaf het kiezen van de juiste locatie voor de watertank tot het aansluiten van de leidingen.

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!