Welke pomp kiezen voor regenwater?

Home » Blog » Welke pomp kiezen voor regenwater?

Tijdens het renoveren of bouwen van jouw woning, is het belangrijk om stil te staan bij de mogelijkheden van regenwater recuperatie. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, kan je op een duurzame manier in jouw waterbehoeften voorzien. Het gerecupereerde regenwater wordt namelijk nog volledig gefilterd waardoor je dit perfect kan gebruiken om jouw wasmachine, toiletten en meer te voorzien van water.

Regenwater recuperatie begint met het installeren van een regenwaterput. Deze moet voldoende groot zijn in functie van jouw dakoppervlakte. Een volgend belangrijk element van de regenwater recuperatie is het kiezen van de geschikte regenwater pomp. Er zijn twee soorten pompen te onderscheiden: een pomp in de droge opstelling en een pomp in de natte opstelling.

Soorten pompen

Het grote verschil in beide opstellingen bevindt zich in de positie van de pomp die gekozen wordt om aan regenwater recuperatie te doen. In een droge opstelling wordt de pomp in de woning geplaatst. Bij een natte opstelling wordt de pomp in de regenwaterput geplaatst, dit noemt men dan een dompelpomp. Het voordeel van een dompelpomp is dat er geen lawaai in de woning te horen zal zijn, wat bij een droge opstelling wel het geval kan zijn. Bovendien moet je bij een droog opgestelde regenwaterpomp rekening houden met het feit dat de pomp een bepaalde ruimte inneemt binnen jouw woning. Een dompelpomp voorziet jouw regenwater recuperatie vanuit de regenwaterput, en neemt dus minder plaats in.

Er zijn dus heel wat voor- en nadelen voor de verschillende pompen die regenwater recuperatie kunnen voorzien. Wil je graag bespreken welk type pomp voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak met één van onze experts.

Zelfbouw Sanitair

Regenwater recuperatie in zelfbouw

Ben je op zoek naar een duurzame en kostenbesparende manier om je waterrekening te verlagen? Dan is een zelfbouwpakket regenwater de ideale oplossing voor jou!

Met ons zelfbouwpakket regenwater kan je zelf eenvoudig en snel een systeem installeren dat regenwater opvangt en filtert, zodat je het kan gebruiken voor allerlei huishoudelijke taken zoals het besproeien van je tuin, het doorspoelen van het toilet en zelfs voor de wasmachine.

Het pakket bevat alle benodigde materialen en een duidelijke handleiding, zodat je geen professionele installateur hoeft in te schakelen. Bovendien bespaar je niet alleen op je waterrekening, maar ook op het milieu omdat je minder drinkwater verbruikt.

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!