Home » Zelfbouw ventilatie » Ventilatie D

Werking ventilatie D

In een ventilatie D-systeem zal zowel de toe- als afvoer van de luchtstromen mechanisch geregeld worden. Je plaatst steeds een toe- en afvoerventiel in jouw ruimtes. Op deze manier kan de luchtkwaliteit in jouw woning geoptimaliseerd worden. 

Ventilatie D – warmtewisselaar

Wanneer je jouw vervuilde lucht afvoert, zal er ook een deel warmte afgevoerd worden. Dankzij een warmtewisselaar is het mogelijk om de warmte uit deze vervuilde lucht te recupereren en hiermee de verse maar koude lucht op te warmen. Hierdoor verlaag je jouw verbruik en bespaar jij op jouw energiefactuur. 

Een Swipe Zelfbouwpakket voor ventilatie D

We bekijken jouw plannen en doen een heuse studie om de noden binnen jouw woning in kaart te brengen. Op basis hiervan wordt een plan opgesteld en zal ook jouw zelfbouwpakket samengesteld worden. Alle materialen, samen met de verschillende handleidingen, zorgen ervoor dat jij jouw ventilatie D moeiteloos plaatst. 

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.