Home » Zelfbouw ventilatie » Ventilatie

Waarom ventileren?

In oudere huizen gaat de luchtverversing vanzelf via spleten en kieren. De bewoner heeft geen enkele controle over de verversing van de lucht en dit veroorzaakt enorme energieverliezen. Elke nieuwbouw en renovatie specialist zal dan ook veel aandacht besteden aan het luchtdicht bouwen. Hoe luchtdichter de woning, hoe meer controle je krijgt op de manier van ventileren en hoe zuiniger je dit kan doen.

Bij Swipe Zelfbouw kiezen we resoluut voor de betere mechanische ventilatie. Of je nu kiest voor C, C+ of D ventilatie, we bouwen ze steeds met oog voor detail.

Wij helpen jou bij het bouwen van een fluisterstille installatie die jou en je woning gezond houdt en je nachtrust garandeert.

Hoe werkt ventilatie?

In droge ruimtes gaan we steeds lucht toevoeren. Via een opening, meestal een spleet van 1cm onder de deur gaan we ervoor zorgen dat de lucht zich van de droge zones (o.a. woonkamer en slaapkamer) kan verplaatsen naar de natte ruimtes (badkamer, WC, wasplaats,..). In de natte ruimtes gaan we dan mechanisch de lucht afvoeren.

Kies bewust jouw ideale ventilatie!

Fluisterstille ventilatie in VIJF stappen

Waarom Swipe?

oVER sWIPE

Als ventilatie specialist zijn we gecertificeerd en erkend als ventilatie verslaggever. 

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.