Home » Zelfbouw ventilatie » Ventilatie » Ventilatie C

Wat is ventilatie C?

Het is belangrijk om lucht te circuleren. Doordat onze woningen vaak goed geïsoleerd zijn, zal de binnenlucht vervuild zijn. Door lucht te circuleren kan je verse buitenlucht in jouw woning brengen en verhoogt de luchtkwaliteit! 

Werking ventilatie C

Toevoer van verse lucht wordt voorzien in droge ruimtes (living, slaapkamer,…). De afvoer van vervuilde lucht verloopt via afvoerventielen in de natte ruimtes (WC’s, badkamer, keuken,…). De doorvoer van lucht tussen de verschillende ruimtes gebeurt via roosters in deuren of via openingen onder de binnendeuren. Zo wordt lucht in de woning gecirculeerd. 

Zelfbouw sanitair

Waarom gebruik maken van ventilatie C?

Bij ventilatie C zal de toevoer van lucht op een natuurlijke manier gebeuren. De verse lucht wordt aangezogen via roosters in de ramen of muren. Vervuilde lucht wordt naar buiten afgevoerd via een centrale ventilatie-unit. 

ventilatie D

De voordelen van ventilatie C

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.