Home » Verwarming » Geothermische warmtepomp

Geothermische warmtepomp: de werking uitgelegd 

Het principe is als volgt: de warmtepomp haalt warmte uit zijn omgeving en niet uit fossiele brandstoffen. De aardbodem warmt dagelijks op door de zon en houdt deze warmte vast. De warmtepomp kan deze warmte uit de bodem halen en afgeven waar jij het nodig hebt!

Voordelen van de geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp installeren in 3 stappen

 1. GEOTHERMISCHE BORING

De geothermische warmtepomp haalt de energie uit de aardbodem. Het is dus belangrijk dat er in eerste fase een geothermische boring plaatsvindt. 

2. DE WARMTEPOMP

Swipe selecteert steeds de perfecte geothermische warmtepomp. Ze hebben steeds een fraaie vormgeving en zijn beschikbaar in verschillende opstellingen. 

3. WARMTE AFGEVEN

Nadat je warmte hebt opgewekt, moet je deze ook afgeven in de woning. Informeer daarom ook naar onze pakketten vloerverwarming, ventilo convectoren,…

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.