Home » Zelfbouw Sanitair » Regenwater

Regenwaterrecuperatie: verschillende systemen om jouw regenwater op te pompen

Het regenwater van je dak wordt rechtstreeks opgevangen in een regenwaterput. Via een pompsysteem wordt dit water tot bij je toiletten en wasmachine gebracht. Door regenwaterrecuperatie te gebruiken, vermijd je dat je kostbaar drinkwater gebruikt voor het doorspoelen van het toilet of het wassen van kleding.
 
Er zijn twee mogelijke systemen waarmee je aan regenwaterrecuperatie kan doen: 

DROGE

OPSTELLING

Regenwaterrecuperatie

NATTE

OPSTELLING

Regenwaterrecuperatie

DROGE

OPSTELLING

Regenwaterrecuperatie

NATTE

OPSTELLING

Regenwaterrecuperatie

Regenwaterpomp

Het grote verschil in beide opstellingen bevindt zich in het type pomp dat gekozen wordt om aan regenwaterrecuperatie te doen. In een droge opstelling wordt de pomp in de woning geplaatst. Bij een natte opstelling wordt de pomp in de regenwaterput geplaatst, dit noemt men dan een dompelpomp. Het voordeel van een dompelpomp is dat er geen lawaai in de woning te horen zal zijn, wat bij een droge opstelling wel het geval kan zijn. 

Regenwaterfilters: het hart van regenwaterrecuperatie

 9,80 (prijs inclusief btw)
 5,45 (prijs inclusief btw)

Jouw regenwater dat je recupereert wordt uiteraard grondig gefilterd. Om de kwaliteit van jouw regenwater optimaal te houden is het belangrijk dat je de filters regelmatig vervangt. Deze filters zijn eenvoudig te bestellen op de webshop van Swipe Zelfbouw, zo ben je altijd zeker dat je de juiste besteld!

Regenwater gebruiken

Jazeker! Door te investeren in een regenwaterinstallatie bespaar je heel wat op jouw facturen en draag je bij aan een groene wereld

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.