Hoe sanitaire leidingen plaatsen?

Hoe sanitaire leidingen plaatsen?

Begin jij een project waarbij je jouw sanitair zelf zal plaatsen? Heb je al gedacht aan zelfbouw sanitair? Met de juiste begeleiding kan je makkelijk zelf jouw sanitair plaatsen!

Zelf sanitair plaatsen

Swipe Zelfbouw is expert in zelfbouw sanitair en begeleidt jou dan ook van begin tot einde. Maar hoe begin je hier dan aan? Waar moet je op letten? We geven je hier alvast een handig stappenplan wanneer je zelfbouw sanitair overweegt.

Maak een plan:
Het plaatsen van sanitaire leidingen vereist een zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat alle leidingen veilig en efficiënt werken. Teken een plattegrond van jouw woning en bepaal de locatie van de afvoer- en waterleidingen. Houd rekening met de toegankelijkheid van de leidingen voor onderhoud en reparaties.

Kom langs bij Swipe Zelfbouw:
Breng jouw plannen, dromen en verwachtingen mee naar een persoonlijk gesprek met een van onze zelfbouw sanitair experts. We overlopen jouw plan, geven advies en zorgen voor een duidelijk en finaal overzicht. Hierna gaan we aan de slag en stellen een op maat gemaakt zelfbouwpakket sanitair samen. We leveren alles netjes op de werf en geven jou de nodige handleidingen en uitleg. Hierna kan je vlot zelf aan de slag!

Installeer de afvoerleidingen:
Begin met het installeren van de afvoerleidingen en zorg ervoor dat ze goed afwateren. Gebruik de verschillende beugels en bevestigingsmaterialen om de leidingen op hun plaats te houden. Swipe voorziet jou steeds van complete sets. Zo kan je vlot jouw zelfbouw sanitair installeren.

Installeer de watertoevoerleidingen:
Na het installeren van de afvoerleidingen, is het ook belangrijk om watertoevoer te installeren. Zorg ervoor dat de leidingen goed zijn afgedicht en bevestig de leidingen stevig in en op de muur met de verschillende beugels en bevestigingsmaterialen.

Installeer de afvoerputjes:
Installeer afvoerputjes in alle ruimtes waar water wordt gebruikt, zoals de badkamer, keuken en wasruimte. Zorg ervoor dat de afvoerputjes op de juiste plaatsen worden geplaatst om water te laten afvoeren.

Test de leidingen:
Voordat u de leidingen afwerkt, moet je ervoor zorgen dat ze (v)lekkeloos geïnstalleerd zijn. Vul de leidingen met water en controleer op lekkage en verstoppingen. Heb je graag dat een technieker jouw zelfbouw sanitair komt testen? Dit is een service die je kan aanvragen bij Swipe Zelfbouw! Er komt dan een technieker ter plaatse die voor jou een lektest uitvoert.

Werk de leidingen af:
Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de leidingen goed werken, kan je verder met de afwerking van gipsplaten, tegels of andere materialen. Zorg ervoor dat de collectoren toegankelijk blijven voor onderhoud en reparaties.

Zelfbouwpakket sanitair

Benieuwd hoe Swipe jou kan ondersteunen bij jouw zelfbouw sanitair? Ontdek alle mogelijkheden tijdens een persoonlijk adviesgesprek of vraag vandaag nog jouw gratis offerte aan!

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!