Home » Zonnepanelen

Zonnepanelen prijs

De prijs voor zonnepanelen is van een aantal zaken afhankelijk. Zo bepalen het type zonnepaneel, de technische eisen van de omvormer en de mate van werfassistentie de prijs. Swipe zelfbouw biedt zonnepanelen aan als zelfbouwpakket en als volledig geïnstalleerd pakket. Je kan dus zelf de mate van ondersteuning kiezen. Ontdek hier meer over de werkwijze van Swipe Zelfbouw.

Wil je graag een voorstel op maat ontvangen? Vul dan ons aanvraagformulier in een ontvang een gratis offerte op maat.

Waarom zonnepanelen plaatsen?

De zonnepanelen worden optimaal op het dak gemonteerd om zo veel als mogelijk licht op te vangen. Wanneer de panelen licht opvangen, wordt er spanning gevormd in de bovenste lagen. Deze spanning wordt in de panelen omgezet naar elektriciteit. Deze is nog niet klaar voor gebruik. Om jouw groene energie gebruiksklaar te maken, moet een omvormer de ‘ruwe’ elektriciteit nog omzetten naar bruikbare elektriciteit.

Een PV-installatie bestaat uit drie cruciale elementen: het montagesysteem, de panelen en de omvormer. Ben jij al klaar voor de volgende stap? Dan kan je opteren om een batterijsysteem toe te voegen aan jouw installatie. Zo kan je jouw groene energie opslaan en gebruiken wanneer je deze nodig hebt.

Platte daken

Hellende daken

Swipe-tip

Ben je zelf geen fan van grote hoogtes? Geen zorgen! Kies dan voor een volledig gemonteerde installatie.
De techniekers van Swipe Zelfbouw monteren de installatie volledig voor jou.
Swipe is trouwens ook RESCERT-gecertificeerd, waardoor jij kan genieten van premies wanneer Swipe de montage doet.

 

Solis

✓ PV-omvormer

✓ 5 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling

✓ Optioneel: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

 

Huawei

✓ Batterij-klaar

✓ 10 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling

✓ Inclusief: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

 

SMA

✓ PV-omvormer

✓ 5 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling of Shade-fix

✓ Inclusief: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

 

Solar Edge

✓ PV-omvormer

✓ 12 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling of schaduw

✓ Optioneel: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

Optioneel: Batterij-systeem

Heb je besloten om zonnepanelen te kopen? Super! Wist je dat je door het installeren van een batterijsysteem nog meer energie kan besparen?
Jouw panelen leveren op bepaalde momenten meer elektriciteit dan dat je eigenlijk op dat moment nodig hebt. Als je die energie zelf wil verbruiken, kan je ervoor kiezen om een batterij-systeem te installeren. Dit kan je makkelijk toevoegen bij een volledig nieuwe installatie, maar ook bij bestaande systemen kan je een batterij toevoegen.

Optie 1

Optie 2

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.