ZONNEPANELEN KOPEN

Besparen op jouw energierekening? Dat kan door zonnepanelen te kopen. Je kan jouw energie zelf opwekken met het plaatsen van zonnepanelen. Bovendien blijft groene energie opwekken een cruciale bouwsteen voor een duurzame woning.

Zonnepanelen kopen: de prijs

De prijs voor zonnepanelen is van een aantal zaken afhankelijk. Zo bepalen het type zonnepaneel, de technische eisen van de omvormer en de mate van werfassistentie de prijs. Swipe zelfbouw biedt zonnepanelen aan als zelfbouwpakket en als volledig geïnstalleerd pakket. Je kan dus zelf de mate van ondersteuning kiezen. Ontdek hier meer over de werkwijze van Swipe Zelfbouw.

Wil je graag een voorstel op maat ontvangen? Vul dan ons aanvraagformulier in een ontvang een gratis offerte op maat.

Zonnepanelen kopen: een totaalaanpak

Zonnepanelen kopen geeft jou de mogelijkheid om te genieten van de energie van de zon. Swipe biedt jou een totaalpakket zodat jij meteen kan geniet van jouw zelfopgewekte energie!

Ga je voor een zelfbouwpakket zonnepanelen? Dan monteer jij het frame en de panelen. Onze technieker komt hierna langs op de werf om de opstart van de omvormer uit te voeren. Hierna ben je klaar voor verplichte keuring. Dankzij onze partnerdeals, kunnen wij deze keuring aan een scherpe prijs aanbieden!

Voordelen van zonnepanelen kopen

  1. Besparing op Energiekosten: Zonnepanelen verminderen jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor je energiekosten worden verlaagd en je kunt profiteren van lagere elektriciteitsrekeningen.

  2. Duurzaamheid: Door zonne-energie te gebruiken, verminder je jouw ecologische voetafdruk en draag je bij aan een schonere, duurzamere toekomst voor onze planeet.

  3. Verhoging van Woningwaarde: Zonnepanelen kunnen de waarde van jouw huis verhogen en maken het aantrekkelijker voor potentiële kopers, waardoor het een slimme investering is op lange termijn.

Een zelfbouwpakket zonnepanelen kopen

De zonnepanelen worden optimaal op het dak gemonteerd om zo veel als mogelijk licht op te vangen. Wanneer de panelen licht opvangen, wordt er spanning gevormd in de bovenste lagen. Deze spanning wordt in de panelen omgezet naar elektriciteit. Deze is nog niet klaar voor gebruik. Om jouw groene energie gebruiksklaar te maken, moet een omvormer de ‘ruwe’ elektriciteit nog omzetten naar bruikbare elektriciteit.
Een PV-installatie bestaat uit drie cruciale elementen: het montagesysteem, de panelen en de omvormer. Ben jij al klaar voor de volgende stap? Dan kan je opteren om een batterijsysteem toe te voegen aan jouw installatie. Zo kan je jouw groene energie opslaan en gebruiken wanneer je deze nodig hebt.

Het montagesysteem

De keuze voor een bepaald montagesysteem is afhankelijk van het type dak. Er is een verschil tussen de montage op een plat dak en een hellend dak. Op platte daken kan je het frame makkelijk monteren en heb je veel flexibiliteit in de opstelling. Op hellende daken kan je het frame, als je geen hoogtevrees hebt, makkelijk monteren. Er is geen balast nodig! Wist je trouwens dat het montagesysteem uit slechts 4 onderdelen bestaat?

Zonnepanelen

De keuze van zonnepanelen is cruciaal voor het samenstellen van een perfecte installatie. Swipe Zelfbouw volgt steeds de nieuwste ontwikkelingen op. Zo houden we ons assortiment actueel en kunnen we jou panelen aanbieden die perfect aansluiten bij jouw wensen.

De omvormer

De stroom die jouw panelen opwekt, is nog niet gebruiksklaar. Het is daarom belangrijk om een goede omvormer te kiezen. Deze zet de ‘ruwe’ zonne-energie om naar gebruiksklare, groene stroom. De omvormer is een cruciaal element in jouw installatie en zal voor een groot deel mee het rendement en technische mogelijkheden bepalen. Swipe Zelfbouw selecteerde de beste omvormers:

Solis

✓ PV-omvormer

✓ 5 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling

✓ Optioneel: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

Huawei

✓ Batterij-klaar

✓ 10 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling

✓ Inclusief: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

SMA

✓ PV-omvormer

✓ 5 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling of Shade-fix

✓ Inclusief: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

SolarEdge

✓ PV-omvormer

✓ 12 jaar garantie

✓ Zonne-opstelling of schaduw

✓ Optioneel: mogelijkheid tot opvolging via smartphone op afstand

Zonnepanelen & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak, naast ondersteuning in zelfbouw zonnepanelen, kan je ook voor andere projecten rekenen op Swipe Zelfbouw! Zo kunnen we jou begeleiden in het plaatsen van verwarmingventilatieelektriciteit en zoveel meer!

Wanneer je gaat voor zelfbouw zonnepanelen, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te krijgen. Bij Swipe kan je rekenen op het totaalplaatje. Zo hebben we een YouTube kanaal met tal van handleidingen, duidelijke principeschema’s en werfassistentie op maat! 

Of je nu enkel voor zelfbouw zonnepanelen gaat, of voor een totaalaanpak: Swipe kan het allemaal. We hebben alle puzzelstukjes in huis om jou te begeleiden bij elk project. Kom gerust langs of vraag een gratis offerte voor zelfbouw sanitair of andere technieken!