Home » Airco installeren

Een airco installeren

Lucht/Lucht warmtepompen zijn bij het grote publiek beter bekend als airco’s. Een airco is een warmtepomp die energie uit de lucht haalt en deze op een andere plek weer aan de lucht afgeeft. Het proces kan eenvoudig worden omgekeerd met één druk op de afstandsbediening. Het toestel is dan ook uitermate geschikt om in de zomer jouw woning te koelen en in de winter te verwarmen!

Airco installeren: welke airco kiezen? 

Bij Swipe kiezen we resoluut voor airco’s op basis van een ‘split’ toestel. Dit betekent dat het buiten- en het binnen toestellen met elkaar verbonden zijn door koelleidingen. Let op: het gebruik van koelleidingen betekent niet dat we enkel kunnen koelen, ook verwarmen behoort tot de mogelijkheden.

MULTI SPLIT

Wil je graag meerdere kamers verwarmen met één buitenunit? Dan zal je best een multi split airco installeren. Slechts 1 buitentoestel kan tot wel 5 binnentoestellen aansturen. Betrouwbaar, efficiënt en goedkoop! Ons team rekent uit welke installatie perfect aansluit bij jouw noden. Zo heb je het steeds warm in de winter en koel in de zomer!

MONOSPLIT

Ga je een airco installeren waar je slechts in 1 kamer een binnentoestel wenst te hangen? Dan is een mono split iets voor jou. Er wordt dan 1 buitentoestel verbonden met 1 binnentoestel. Uiteraard kan je meerdere monosplitten installeren om meerdere kamers te bedienen, dan zal elke kamer een eigen binnen- en buitenunit hebben. 

Een airco installeren: past dat wel in mijn interieur? 

Type binnenunit

Wil jij jouw airco netjes wegwerken in jouw interieur? Of mag de binnenunit zichtbaar zijn? Er zijn eindeloze mogelijkheden. Een airco installeren kan door gebruik te maken van zichtbare high-wall toestellen, maar ook meer ‘verstopte’ opties zoals een kanaalmodel zijn mogelijk. Informeer in een persoonlijk gesprek naar de mogelijkheden!

airco installeren

High-Wall

 

airco installeren

Kanaalmodel

airco installeren

Vloermodel

airco installeren

Vloer-plafond model

airco installeren

4 weg cassette

Een airco installeren: totaalaanpak van Swipe

Zelf mijn airco installeren? Dat leek me niet haalbaar, tot ik mijn project met Axel van Swipe overlopen had. Dankzij de handige schema’s kon ik het grootste deel van de installatie zelf plaatsen. Na mijn voorbereidingen kwam de technieker langs die alles controleerde en koeltechnisch opstartte. Bedankt voor de fijne samenwerking!
– S. Martens

Zelfbouwpakket airco

Als zelfbouwer mag je een aantal handelingen niet uitvoeren. De aansluiting en opstart van elke airco moet door een gecertificeerde vakman worden uitgevoerd. Wij leveren jou het materiaal en de tools zodat je de installatie deels zelf kan plaatsen. Onze gecertificeerde koeltechniekers komen bij jou langs en werken de installatie verder af. Zo kan je een airco plaatsen aan de kostprijs van een zelfbouwpakket!

Complete montage airco

Is een airco installeren niets voor jou? Dan kan je opteren voor een complete montage. Dan komen onze techniekers langs en installeren zij de volledige installatie voor jou. Zo hoef je zelf niets te doen. Handig toch?

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.