AIRCO INSTALLEREN

Lucht-lucht warmtepompen zijn beter gekend als ‘airco’s’. Een airco is een warmtepomp die energie uit de lucht haalt en deze op een andere plek waar aan de lucht afgeeft. Het proces kan eenvoudig worden omgekeerd met één druk op de afstandsbediening. Een airco installeren betekent koeling in de warme zomermaanden en heerlijke warmte in de koude wintermaanden. 

Airco installeren met Swipe Zelfbouw

Een zelfbouwpakket airco installeren bestaat uit de toestellen, de koelleidingen en andere afwerkingsmaterialen. Een cruciaal element van een airco installatie zijn de koelgassen die zorgen voor de optimale werking van de installatie. Hierdoor moet een airco steeds opgestart worden door een erkende koeltechnieker. Swipe beschikt over alle nodige attesten om deze opstart uit te voeren. Deze verplichte koeltechnische opstart is steeds inbegrepen in een zelfbouwpakket airco installeren. De rest van de voorbereidingen (het ophangen van de beugels, monteren van de buitenunit,…) wordt door jou uitgevoerd. 

De voordelen van een airco installeren

Een airco installeren zorgt voor een aangename binnentemperatuur, wat resulteert in een comfortabeler leef- of werkomgeving, tijdens warme zomerdagen en tijdens de koude wintermaanden. Met een airco kan je jouw ruimte ook makkelijk opwarmen. Zo creëer jij steeds het perfecte binnenklimaat!

Bovendien is een airco installeren met Swipe Zelfbouw een fluitje van een cent. Je kan 7/7 rekenen op technische ondersteuning en krijgt toegang tot ons uitgebreide klantenportaal. Hier vind je alle handleidingen, documentatie, video’s en meer die jouw installatie vlot doen verlopen!

Een airco installeren: hier moet je aan denken!

1) Monosplit vs. multisplit
Swipe kiest steeds voor airco’s op basis van het split systeem. Dit betekent dat je minstens één binnen- en één buitentoestel installeert. Deze worden met elkaar verbonden door middel van koelleidingen. In dit split-systeem bestaan nog verschillende categorieën. 

  • Multisplit: Wil je graag meerdere kamers verwarmen met één buitenunit? Dan zal je best een multi split airco installeren. Slechts 1 buitentoestel kan tot wel 5 binnentoestellen aansturen. Betrouwbaar, efficiënt en goedkoop! Ons team rekent uit welke installatie perfect aansluit bij jouw noden. Zo heb je het steeds warm in de winter en koel in de zomer!
  • Monosplit: Ga je een airco installeren waar je slechts in 1 kamer een binnentoestel wenst te hangen? Dan is een mono split iets voor jou. Er wordt dan 1 buitentoestel verbonden met 1 binnentoestel. Uiteraard kan je meerdere monosplitten installeren om meerdere kamers te bedienen, dan zal elke kamer een eigen binnen- en buitenunit hebben. 

2) Integratie in jouw interieur
Bij een airco installatie heb je steeds een binnenunit in de ruimte die je wenst te koelen/ verwarmen. Deze binnenunits kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in jouw interieur. Je kan kiezen voor een klassieke high-wall binnenunit. Of ga je toch voor een subtieler plafondmodel? Wist je dat er ook vloermodellen bestaan? Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom gerust langs in de toonzaal om de verschillende mogelijkheden te bespreken. 

3) Merk
Swipe Zelfbouw kiest steeds voor merken van topkwaliteit. In ons aanbod hebben we toestellen van Daikin en Midea. In beide merken vind je een range aan toestellen, ga je voor klassiek of eerder design? Alles kan! 

Airco installeren & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak, naast ondersteuning in een airco installeren, kan je ook voor andere projecten rekenen op Swipe Zelfbouw! Zo kunnen we jou begeleiden in het plaatsen van verwarmingventilatieelektriciteit en zoveel meer!

Wanneer je gaat voor een airco installeren, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te krijgen. Bij Swipe kan je rekenen op het totaalplaatje. Zo hebben we een YouTube kanaal met tal van handleidingen, duidelijke principeschema’s en werfassistentie op maat! 

Of je nu enkel voor een airco installeren gaat, of voor een totaalaanpak: Swipe kan het allemaal. We hebben alle puzzelstukjes in huis om jou te begeleiden bij elk project. Kom gerust langs of vraag een gratis offerte voor zelfbouw sanitair of andere technieken!