Regenwater Recuperatie

Kies je ervoor om regenwater te hergebruiken? Slim! Zo spaar je de natuur én bespaar je op jouw waterrekening. 

Regenwater recuperatie: de twee systemen

Het regenwater van je dak wordt rechtstreeks opgevangen in een regenwaterput. Via een pompsysteem wordt dit water tot bij je toiletten en wasmachine gebracht. Door regenwaterrecuperatie te gebruiken, vermijd je dat je kostbaar drinkwater gebruikt voor het doorspoelen van het toilet of het wassen van kleding.

Droge opstelling

In een droge opsteling wordt de regen opgevangen in de regenwaterput en nadien opgepompt door een droog opgestelde pomp. De pomp bevindt zich in de woning of op een andere droge plaats.

Natte opstelling

Regenwater recuperatie via een natte opstelling houdt in dat de regenwaterpomp zich in de regenwaterput bevindt. De pomp zorgt ervoor dat het water uit de put naar de aangesloten toestellen gepompt wordt.

Regenwater recuperatie: de toepassingen

Wanneer je regenwater recuperatie voorziet in jouw project, kan je zelf bepalen welke toestellen je aansluit op dit gefilterde regenwater. 

1) Regenwater recuperatie: buitenkraan
Een van de belangrijkste toepassingen is het gebruik van regenwater voor het besproeien van de tuin en het bewateren van planten. Bovendien kan gerecupereerd regenwater worden gebruikt voor het bijvullen van zwembaden of het reinigen van voertuigen. Dit vermindert de behoefte aan kostbaar leidingwater, waardoor je kan besparen op jouw waterrekening en tegelijkertijd kan bijdragen aan de conservatie van drinkwaterbronnen.

2) Regenwater recuperatie: toilet
Daarnaast kan gerecupereerd regenwater worden gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, waardoor ook hier drinkwater wordt bespaard.

3) Regenwater recuperatie: huishoudelijke toepassingen
Een andere toepassing van regenwaterrecuperatie is het gebruik ervan voor het wassen van kleding of het schoonmaken van vloeren en andere oppervlakken. Dit vermindert niet alleen de vraag naar leidingwater, maar kan ook helpen bij het verminderen van de hoeveelheid chemicaliën die worden gebruikt bij het reinigen, aangezien regenwater van nature zachter is dan leidingwater.

Regenwaterfilters: het hart van regenwaterrecuperatie

Jouw regenwater dat je recupereert wordt uiteraard grondig gefilterd. De Swipe voorziet steeds een dubbele filtering. Om de kwaliteit van jouw regenwater optimaal te houden is het belangrijk dat je de filters regelmatig vervangt. Swipe heeft deze steeds op voorraad, dus kan je ze gemakkelijk bijbestellen. 

Regenwater recuperatie & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.