ZELFBOUW VERWARMING

Ga jij het (ver)bouwavontuur aan? Dan kan zelfbouw verwarming niet ontbreken! Verwarming is een cruciaal element om van jouw huis een aangename thuis te maken. Ontdek de verschillende mogelijkheden in zelfbouw verwarming hier!

Zelfbouwpakket verwarming

Verwarming bestaat uit twee grote delen:
1) Warmteproductie
Je moet warmte opwekken via een warmteproductiesysteem. Hier kan je kiezen tussen verwarmen op gas of voor een warmtepomp. Beide systemen hebben hun eigen voordelen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen: lucht-lucht, lucht-water of geothermisch. We bekijken steeds samen wat er best past bij jouw project.

2) Warmteafgifte
Nadat je de warmte hebt opgewekt, moet je deze ook afgeven aan de woning. Kies je voor infraroodverwarming, radiatoren, vloerverwarming of ventilo-convectoren? Of ga je voor een combinatie? Onze experts overlopen graag de mogelijkheden voor zelfbouw verwarming en selecteren samen met jou de ideale techniek!

Ons aanbod zelfbouw verwarming: Warmteproductie

De voordelen van zelfbouw verwarming

Zelfbouw verwarming biedt tal van voordelen voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een op maat gemaakte oplossing voor het verwarmen van hun huis of werkruimte.

Kostenbesparing
Eén van de grootste voordelen van zelfbouw verwarming is de kostenbesparing. Door zelf de installatie te doen, bespaar je aanzienlijk op arbeidskosten die je anders aan professionals zou betalen. Dit maakt zelfbouw verwarming een aantrekkelijke optie voor diegenen die handig zijn en bereid zijn zelf de handen uit de mouwen te steken. Bovendien kan je bij Swipe Zelfbouw steeds rekenen op de assistentie van ervaren techniekers op de werf. Zo ben je zeker van een perfecte installatie!

Controle
Een ander voordeel is de volledige controle over het ontwerp en de functionaliteit. We kunnen samen jouw zelfbouw verwarming exact zo ontwerpen dat het aan jouw specifieke behoeften voldoet, of dit nu gaat om het type energiebron, de capaciteit of de integratie met andere systemen in huis. Dit gepersonaliseerde aspect zorgt ervoor dat je een efficiënter systeem krijgt dat beter aansluit bij jouw levensstijl en voorkeuren.

Duurzaamheid
Daarnaast biedt zelfbouw verwarming de mogelijkheid om te kiezen voor duurzamere en milieuvriendelijkere opties. Denk aan het integreren van zonne-energie of het gebruik van gerecyclede of duurzaam geproduceerde materialen. Dit niet alleen vermindert de ecologische voetafdruk, maar kan op de lange termijn ook leiden tot besparingen op energiekosten.

Zelfbouw verwarming & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak, naast ondersteuning in zelfbouw verwarming, kan je ook voor andere projecten rekenen op Swipe Zelfbouw! Zo kunnen we jou begeleiden in het plaatsen van zonnepanelenventilatieelektriciteit en zoveel meer!

Wanneer je gaat voor zelfbouw verwarming, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te krijgen. Bij Swipe kan je rekenen op het totaalplaatje. Zo hebben we een YouTube kanaal met tal van handleidingen, duidelijke principeschema’s en werfassistentie op maat! 

Of je nu enkel voor zelfbouw verwarming gaat, of voor een totaalaanpak: Swipe kan het allemaal. We hebben alle puzzelstukjes in huis om jou te begeleiden bij elk project. Kom gerust langs of vraag een gratis offerte voor zelfbouw sanitair of andere technieken!