ZELFBOUW VENTILATIE

Een goed ventilatiesysteem kan niet ontbreken bij het creëren van een gezond binnenklimaat. Gelukkig kan je dit makkelijk zelf plaatsen met een zelfbouwpakket ventilatie. Swipe zorgt steeds voor complete pakketten, inclusief kwalitatieve materialen en uitgebreide begeleiding. 

Ventilatie in zelfbouw

Tijdens een eerste gesprek bespreken we welke noden er in jouw project zijn. De mate van isolatie bepaalt mee welke zelfbouw ventilatie nodig is. Na dit gesprek rekenen we jouw ventilatie uit en zorgen we voor een compleet zelfbouwpakket; van de buizen, de unit tot de ventielen. Wist je trouwens dat je deze ventielen helemaal naar eigen smaak kan kiezen? Zo passen ze zeker in jouw interieur. Bovendien kan je steeds op onze techniekers rekenen. Wanneer je voor werfassistentie opteert, komen ze langs op de werf en begeleiden je waar nodig. 

Zelfbouw ventilatie in drie stappen

1) Selecteer het type ventilatiesysteem
Bepaal welk type ventilatie het beste past in jouw woning. Ga je voor een ventilatie D, C, of C+ systeem. Deze keuze hangt af van een aantal zaken: de grootte van jouw woning, de luchtdichtheid van je huis en tal van andere factoren. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor jouw zelfbouw ventilatie. 

2) Hou rekening met de geldende regelgeving
Zoals bij vele technieken, is er ook wetgeving bij (zelfbouw) ventilatie. Swipe volgt steeds de laatste wetgeving op en adviseert jou hieromtrent. Wist je trouwens dat Swipe als bouwpartner alle bouwadministratie en keuringen kan verzorgen?

3) Plan, voor uit, check!
We bekijken de verschillende ruimtes en ventilatiebehoeften en stellen samen met jou een ventilatieplan op. Op basis hiervan kan je jouw geleverde materialen correct installeren. Klaar met installeren? Dan kan je via werfassistentie een technieker laten langskomen die jouw installatie checkt en inregelt!

Waarom ventileren?

In oudere huizen gaat de luchtverversing vanzelf via spleten en kieren. Je hebt geen enkele controle over de verversing van de lucht en dit veroorzaakt enorme energieverliezen. Elke nieuwbouw en renovatie specialist zal dan ook veel aandacht besteden aan het luchtdicht bouwen. Hoe luchtdichter de woning, hoe meer controle je krijgt op de manier van ventileren en hoe zuiniger je dit kan doen.
Bij Swipe Zelfbouw kiezen we resoluut voor de betere mechanische ventilatie in onze zelfbouw ventilatie. Of je nu kiest voor C, C+ of D ventilatie, we bouwen ze steeds met oog voor detail. Maak gerust een afspraak in onze toonzaal voor meer informatie over zelfbouw ventilatie. Je kan ook steeds een vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerte-formulier. 

Zelfbouw ventilatie & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak, naast ondersteuning in zelfbouw ventilatie, kan je ook voor andere projecten rekenen op Swipe Zelfbouw! Zo kunnen we jou begeleiden in het plaatsen van verwarmingsanitair, elektriciteit en zoveel meer!

Wanneer je gaat voor zelfbouw ventilatie, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te krijgen. Bij Swipe kan je rekenen op het totaalplaatje. Zo hebben we een YouTube kanaal met tal van handleidingen, duidelijke principeschema’s en werfassistentie op maat! 

Of je nu enkel voor zelfbouw ventilatie gaat, of voor een totaalaanpak: Swipe kan het allemaal. We hebben alle puzzelstukjes in huis om jou te begeleiden bij elk project. Kom gerust langs of vraag een gratis offerte voor zelfbouw sanitair of andere technieken!