Ventilatie in zelfbouw

Tijdens een eerste gesprek bespreken we welke noden er in jouw project zijn. De mate van isolatie bepaalt mee welke zelfbouw ventilatie nodig is. Na dit gesprek rekenen we jouw ventilatie uit en zorgen we voor een compleet zelfbouwpakket; van de buizen, de unit tot de ventielen. Wist je trouwens dat je deze ventielen helemaal naar eigen smaak kan kiezen? Zo passen ze zeker in jouw interieur. Bovendien kan je steeds op onze techniekers rekenen. Wanneer je voor werfassistentie opteert, komen ze langs op de werf en begeleiden je waar nodig. 

Waarom ventileren? 

In oudere huizen gaat de luchtverversing vanzelf via spleten en kieren. De bewoner heeft geen enkele controle over de verversing van de lucht en dit veroorzaakt enorme energieverliezen. Elke nieuwbouw en renovatie specialist zal dan ook veel aandacht besteden aan het luchtdicht bouwen. Hoe luchtdichter de woning, hoe meer controle je krijgt op de manier van ventileren en hoe zuiniger je dit kan doen.

Bij Swipe Zelfbouw kiezen we resoluut voor de betere mechanische ventilatie in onze zelfbouw ventilatie. Of je nu kiest voor C, C+ of D ventilatie, we bouwen ze steeds met oog voor detail.

Zelfbouw ventilatie in 3 stappen

Selecteer het type ventilatiesysteem
Bepaal welk type ventilatie het beste past in jouw woning. Ga je voor een ventilatie D, C, of C+ systeem. Deze keuze hangt af van een aantal zaken: de grootte van jouw woning, de luchtdichtheid van je huis en tal van andere factoren. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor jouw zelfbouw ventilatie. 

Hou rekening met de geldende regelgeving
Zoals bij vele technieken, is er ook wetgeving bij (zelfbouw) ventilatie. Swipe volgt steeds de laatste wetgeving op en adviseert jou hieromtrent. 

Plan, voor uit, check!
We bekijken de verschillende ruimtes en ventilatiebehoeften en stellen samen met jou een ventilatieplan op. Op basis hiervan kan je jouw geleverde materialen correct installeren. Klaar met installeren? Dan kan je via werfassistentie een technieker laten langskomen die jouw installatie checkt en inregelt!

Zelfbouw ventilatie

Het lijkt misschien niet makkelijk, zo zelf jouw ventilatie leggen. Gelukkig ondersteunen we jou van begin tot einde! 

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.