Waar plaats je een waterpomp?

Bij een renovatie of nieuwbouwproject is investeren in regenwater recuperatie een slimme keuze! Hierdoor kan je het gratis hemelwater filteren en gebruiken in verschillende huishoudelijke toepassingen. Denk hierbij aan het doorspoelen van toiletten, draaien van wasmachines en meer!
Plaats je de waterpomp voor regenwater recuperatie in de put of niet?

Droog vs. nat

Er zijn twee soorten pompen om aan regenwater recuperatie te doen. Het grote verschil in beide opstellingen bevindt zich in de positie van de pomp die gekozen wordt om aan regenwater recuperatie te doen. In een droge opstelling wordt de pomp in de woning geplaatst. Bij een natte opstelling wordt de pomp in de regenwaterput geplaatst, dit noemt men dan een dompelpomp.

Toegankelijkheid

Een tweede overweging is de toegankelijkheid van jouw installatie. Hou er rekening mee dat een droog opgestelde regenwaterpomp makkelijker toegankelijk is aangezien deze zich in jouw woning bevindt en niet in de regenwaterput.

In beide systemen hangen de filters in de woning waardoor je deze altijd makkelijk kan vervangen, ongeacht welke pomp je gebruikt voor regenwater recuperatie. Het is belangrijk dat deze filters makkelijk toegankelijk zijn aangezien je de filters op regelmatige basis moet vervangen om de kwaliteit van jouw regenwater te garanderen.

Vraag hier jouw gratis offerte!

Plaats (volume)

Heb je niet zo veel plaats in jouw technische ruimte om jouw regenwater recuperatie pomp te plaatsen? Dan is de dompelpomp misschien wel de evidente keuze! Een dompelpomp neemt immers geen ruimte in binnen jouw woning. Een droog-opstelde pomp wordt op een muursteun gemonteerd en neemt dus wel wat ruimte in binnen jouw technische ruimte.

Geluid

Wat met geluid? Een dompelpomp die in de regenwaterput gemonteerd is, hoor je niet. Een droge pomp die in jouw woning staat is relatief stil, maar hoor je. Hou bij jouw keuze tussen de dompelpomp en droog opgestelde pomp dus rekening met het geluid dat een droog opgestelde pomp produceert.

Regenwater recuperatie in zelfbouw

Er zijn dus verschillende mogelijkheden met steeds verschillende voor- en nadelen. Maar deze zijn sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie. Om een perfect pakket regenwater recuperatie samen te stellen, bespreekt onze expert jouw noden en wensen. Stuur ons vandaag nog een berichtje en ontvang jouw offerte op maat!

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!