Hoe dik moet afvoer zijn?

Home » Blog » Hoe dik moet afvoer zijn?

Wat zijn de voordelen van een zelfbouwpakket afvoer? Het zelf bouwen van een afvoersysteem is heel kosteneffectief, vooral als je een beetje handig bent en al wat ervaring hebt met klussen. Door het gebruik van zelfbouwpakketten, kun je ook tijd besparen en de klus zelf uitvoeren zonder dat je veel technische kennis nodig hebt. Het zelf leggen van afvoerleidingen biedt talloze voordelen. Het biedt een betaalbare optie om je eigen afvoersysteem te installeren en aan te passen aan je specifieke behoeften. Door zelf afvoerleidingen te leggen, kun je ook geld besparen op installatiekosten. Swipe Zelfbouw voorziet jou steeds van een compleet zelfbouwpakket afvoer.

Daarnaast kun je door het kiezen van een betrouwbare zelfbouwpartner voor jouw afvoer zelf bouwen aan jouw systeem en het dit aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het systeem optimaliseren voor het afvoeren van grote hoeveelheden water of voor het afvoeren van afvalwater van specifieke sanitaire voorzieningen.

afvoer

De dikte van een afvoerleiding wordt bepaald door de diameter van de leiding en het type afvalwater dat erdoorheen stroomt. Over het algemeen geldt dat hoe groter de diameter van de afvoerleiding, hoe meer afvalwater deze kan verwerken. Een afvoerleiding voor een gootsteen of douche heeft bijvoorbeeld meestal een diameter van 40 tot 50mm terwijl een afvoerleiding voor een toilet vaak een diameter heeft van110mm.

Het is belangrijk om de juiste diameter te kiezen, omdat een te kleine afvoerleiding kan leiden tot verstoppingen en andere problemen. Daarom is het ook belangrijk om te weten welk type afvalwater er door de afvoerleiding stroomt. Voor afvalwater met vaste deeltjes, zoals uit een toilet, is een grotere diameter nodig dan voor afvalwater met weinig tot geen vaste deeltjes, zoals afvoer van een gootsteen of douche.

Swipe Zelfbouw stelt steeds een compleet zelfbouwpakket afvoer samen voor jouw specifieke situatie. Zo heb je steeds de juiste materialen om jouw afvoer makkelijk en snel te installeren. Bovendien krijg je er steeds verschillende handleidingen en instructiefiches bij die je kan gebruiken om jouw afvoer zelf te plaatsen. Toch nood aan extra uitleg? Onze experts staan 7/7 klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Ontdek alle voordelen van een Swipe afvoer zelfbouwpakket in een persoonlijk gesprek of vraag nu nog jouw gratis offerte aan!

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!