Hoeveel kost een airco met binnenunit?

Hoeveel kost een airco met buiteunit?

Wanneer je overweegt om een airco zelfbouwpakket te plaatsen, is het natuurlijk zo dat je een indicatie van de te verwachten kosten wil. De exacte kostprijs voor een airco-installatie is echter afhankelijk van een heel aantal zaken.

Wat bepaalt de prijs van een airco zelfbouwpakket?

1) Hoeveel ruimtes wil je koelen/ warmen met een airco?

Het aantal ruimtes waar je een airco zelfbouwpakket wenst te plaatsen is al een eerste belangrijke factor die bepaalt hoeveel een airco met buitenunit kost. Naarmate je meer ruimtes wil voorzien van een airco, zal de kostprijs oplopen. Het airco zelfbouwpakket bevat ook steeds alle nodige koelleidingen en toebehoren om jouw airco’s te  installeren. Hoe meer ruimtes, hoe meer leidingen en toebehoren je nodig hebt, wat ook een impact heeft op de prijs van het airco zelfbouwpakket.

2) Hoe groot zijn de ruimtes waar je een airco wenst te installeren? 

Afhankelijk van het aantal vierkante meters, moet een correcte binnenunit voorzien worden die voldoende vermogen heeft om de ruimte te verwarmen of te koelen.

3) Doe je een deel van de installatie zelf? 

Wanneer een koeltechnieker jouw volledige installatie komt plaatsen, zorgt dit voor een aanzienlijk hogere prijs in vergelijking met een airco zelfbouwpakket. Ben je handig en niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan kan je een groot deel van je installatie zelf voorbereiden. Zo kan je met de handige zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw al jouw leidingen zelf klaarleggen, de buitenunit klaar hangen en meer! Zo bespaar je alvast een hele hoop. Uiteraard komt er steeds een technieker ter plaatse die een finale check uitvoert van jouw airco zelfbouwpakket en de installatie voor jou opstart.

4) Hoe moet jouw binnenunit eruit zien? 

De binnenunit is hetgeen je in jouw interieur zal zien. Hier zijn verschillende designs en afwerkingen mogelijk. Ga je voor een klassiek wit model? Of verkiest je een high-end mat zwart model? Ook deze keuze bepaalt een groot deel jouw finale kostprijs.

5) Combinatie met andere technieken?
  1. In nieuwbouwprojecten kan een lucht-lucht warmtepomp voldoende zijn om jouw woning te verwarmen. Combineer deze lucht-lucht warmtepomp met een warmtepomp-boiler en voorzie zo op een duurzame manier in jouw warm water en verwarmingsbehoeften.

Swipe Zelfbouw

Er zijn dus heel wat factoren die de kost van een airco met buitenunit bepalen. Wens je een correcte en complete inschatting van de kostprijs voor een airco zelfbouwpakket? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Swipe Zelfbouw!

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!