Kan een airco meerdere kamers koelen?

Kan een airco meerdere kamers koelen?

Met een airco zelfbouwpakket kan je jouw woning makkelijk verwarmen én koelen, maar kan je met één airco meerdere kamers koelen? We leggen de mogelijkheden graag aan je uit!

Meerdere kamers koelen met een airco zelfbouwpakket?

Het korte antwoord is dat één airco inderdaad meerdere kamers kan koelen. Door de airco’s van je airco zelfbouwpakket centraal te positioneren, bijvoorbeeld in de hal, kan de warmte/ koelte verdeeld worden over meerdere ruimtes! Hou hierbij wel rekening met het feit dat het moeilijk is om de warmte/ koelte exact te verdelen. Je kan niet specifiek per kamer bepalen hoe warm/ koud je het wenst. Deze oplossing is ideaal wanneer je alle kamers op eenzelfde temperatuur wenst.

Airco zelfbouwpakket met kanaalmodellen

Een airco zelfbouwpakket met kanaalmodellen is de manier bij uitstek om met een airco meerde kamers te koelen. Deze kanaalmodellen bestaan uit een systeem dat vaak in jouw plafond verwerkt is. Deze kanaalmodellen kunnen voorzien zijn van ‘plenums’ met stuurkleppen. Het plenum verdeelt de lucht in de kanalen waar de lucht doorheen stroomt om van de airconditioningunit naar de verschillende kamers of ruimtes in het gebouw te worden geleid. Hierdoor kan je elke kamer individueel aansturen! Zo maak je de slaapkamer bijvoorbeeld koeler dan de bureauruimte. Hou hierbij wel rekening dat de sturing van dergelijke systemen redelijk complex is. Deze systemen zijn ook vaak duurder dan de reguliere systemen.

Een airco zelfbouwpakket met Swipe Zelfbouw

Overtuigd van de meerwaarde van een airco zelfbouwpakket? Super, onze experts overlopen graag de voordelen van een Swipe airco zelfbouwpakket. Maar wat houdt dat dan in, een airco zelfbouwpakket? Alles begint met het selecteren van de juiste toestellen. Ga jij voor een mono- of multisplit oplossing? Wil je design, of ga je voor een standaard uitvoering? Onze experts gaan in een gesprek samen met jou alle mogelijkheden overlopen en selecteren jouw ideale airco zelfbouwpakket.

Bij Swipe Zelfbouw bestaat het airco zelfbouwpakket uiteraard uit de verschillende materialen: koelleidingen, de toestellen,… Bovendien kan je ook steeds gebruik maken van ons uitleengereedschap. We hebben steeds verschillende tools op voorraad die jou helpen om jouw installatie in een  handomdraai te plaatsen. Zo hoef jij geen dure installatietools aan te kopen. Maar dat is lang niet alles! Bij het airco zelfbouwpakket krijg je ook verschillende handleidingen, technische fiches en 7/7 ondersteuning van onze technische support. Zo kan je zelfs op zondag jouw vragen over het airco zelfbouwpakket stellen. Handig toch?

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!