Wat is beter: infrarood verwarwarming of elektrische verwarming

Infrarood verwarming vs. elektrische verwarming

Infrarood verwarming en elektrische verwarming zijn beide vormen van elektrische verwarming, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming werkt door middel van stralingswarmte, waarbij de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en mensen in de kamer. Elektrische verwarming daarentegen verwarmt de lucht in de kamer, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verspreid.

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming is een vorm van verwarming die elektriciteit gebruikt om warmte te produceren. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die brandstof verbranden, zoals gas of olie, gebruiken elektrische verwarmingssystemen elektrische weerstanden of warmtecirculatoren om warmte te genereren. Deze warmte wordt vervolgens via convectie of straling verspreid om de omgeving te verwarmen.

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood vs. elektrisch

Over het algemeen is infrarood verwarming een energiezuinigere en natuurlijkere vorm van verwarming dan elektrische verwarming, maar het is belangrijk om de grootte van de ruimte en het beoogde gebruik van de verwarming in overweging te nemen bij het maken van een keuze. Uiteindelijk hangt de beste keuze af van de specifieke behoeften van een huishouden, de lay-out van het huis en het budget voor installatie en gebruik.

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!