Wat is de beste plek voor een airco in huis?

Home » Blog » Wat is de beste plek voor een airco in huis?

Een airco zelfbouwpakket installeren

Overweeg je om een airco zelfbouwpakket te installeren binnen jouw woning? Slim! Het is een investering die jou veel voordelen zal opbrengen. Door te kiezen voor een airco zelfbouwpakket bespaar je op de arbeidsuren die installateurs aanrekenen. Met een zelfbouwpakket kan jij de werken voorbereiden en komt een erkende koeltechnieker de installatie nakijken en opstarten. Zo ben jij zeker van een perfecte installatie en bespaar je op jouw factuur.

Het installeren van een airco zelfbouwpakket heeft verschillende voordelen

Om te bepalen welke ruimtes voor jou het interessants zijn om een airco zelfbouwpakket te plaatsen, kan je je twee zaken afvragen.

Wil je warmen of koelen?

Denk eraan dat het interessant kan zijn om een airco te plaatsen in ruimtes die snel oververhitten. Denk hierbij aan ruimtes waar grote glaspartijen zorgen dat de deze kamer snel opwarmt. Het kan ook zijn dat kamers die hoger gelegen zijn in de woning snel oververhitten aangezien warme lucht stijgt. Gebruik je jouw zolderkamer frequent, als speelkamer, slaapkamer of studieruimte? Dan kan het aangeraden zijn om hier een airco te installeren zodat je kan koelen op de warmste momenten. Omgekeerd zou je een airco zelfbouwpakket kunnen installeren in lager gelegen ruimtes. Lager gelegen ruimtes zijn vaak kouder. Een airco zelfbouwpakket is de ideale manier om jouw ‘mancave’ te verwarmen!

Snelheid?

Een airco heeft als eigenschap dat deze snel een ruimte kan opwarmen of koelen. Je kan dus overwegen om een airco zelfbouwpakket te installeren in kamers die je slechts sporadisch gebruikt. Zo verwarm je die speelkamer misschien enkel tijdens de kerstvakantie wanneer de kinderen thuis zijn? Dan kan je best een airco installeren om deze ruimte op te warmen wanneer het echt nodig is.