Welke buis voor afvoer?

Welke buis voor afvoer?

Wanneer je afvoer installeert in jouw project, wil je natuurlijk dat dit een duurzame investering is. Gebruik daarom het juiste type buis. Zo vermijd je lekken of vroegtijdige slijtage. 

Afvoer in zelfbouw

Bij het installeren van jouw zelfbouwpakketten sanitair, is het installeren van een goed afvoersysteem cruciaal. Afvoer sanitair verwijst naar de verschillende systemen die worden gebruikt om afvalwater en afvalstoffen af te voeren vanuit huizen. Dit omvat onder andere de afvoer van toiletten, wastafels, badkuipen, douches en andere sanitaire voorzieningen. Het vuile water moet op een correcte en lekkeloze manier afgevoerd worden uit jouw woning. Het is dan ook belangrijk dat de juiste buizen gebruikt worden om dit afvoer systeem correct te installeren.

Voor afvoerleidingen in huizen worden meestal PP-buizen gebruikt, omdat deze duurzaam, licht van gewicht en gemakkelijk te installeren zijn. PP staat voor Poly-Propyleen. Dit is een materiaal met een hoge slagvastheid, bestand tegen chemicaliën en temperaturen tot 120°C.

Soorten PVC

Voor afvoerleidingen buiten huizen worden meestal PVC-buizen gebruikt, omdat deze tegen hogere grondbelasting moeten kunnen. PVC staat voor polyvinylchloride en het is een thermoplastisch materiaal dat bestand is tegen chemicaliën, corrosie en hoge temperaturen.

Er zijn een aantal verschillende soorten PVC-buizen beschikbaar voor afvoerleidingen, waaronder:

Afvoer plaatsen met Swipe

Het is belangrijk om te weten welk type buis geschikt is voor welke toepassing voordat je de leidingen voor afvoer gaat installeren, zodat je zeker weet dat de leidingen veilig en effectief werken. Het is ook heel belangrijk om te zorgen voor de juiste afdichtingen en hulpstukken om lekkages en andere problemen te voorkomen.

Vraag vandaag nog jouw gratis offerte afvoer aan, onze experts begeleiden je graag bij elke stap en zorgen voor een vlotte en correcte afwerking van jouw project!

Ontdek de zelfbouwpakketten van Swipe Zelfbouw

Swipe Zelfbouw biedt uitgebreide zelfbouwpakketten aan die ervoor zorgen dat jij jouw technieken zonder probleem kan plaatsen. Je kan rekenen op ervaren techniekers ter plaatse, materialen van topkwaliteit, 7/7 ondersteuning en een uitgebreid klantenportaal! Wil je meer weten? Lees hieronder meer over onze technieken of maak een afspraak in onze toonzaal!