Heeft een waterontharder zin?

Home » Blog » Heeft een waterontharder zin?

In verschillende gebieden is er hard water aanwezig. Een waterontharder kopen kan de oplossing zijn om dit hard water om te zetten naar zacht water.  Het gebruik van een waterontharder kan vele voordelen bieden voor zowel uw huis als uw bedrijf. Door de mineralen uit uw water te filteren, kunt u kalkaanslag verminderen, wat leidt tot minder onderhoudskosten en een langere levensduur van uw apparatuur. U kunt ook genieten van zachter water, dat beter is voor uw huid en haar. Bovendien bespaart u op energiekosten en is het een duurzame keuze voor het milieu.

Heb ik wel hard water?

Je kan de hardheid van het water in jouw regie makkelijk nagaan via deze kaar: kaart hardheid water — Vlaamse Milieumaatschappij (vmm.be). Ontdek via deze kaart of je last hebt van hard water en of een waterontharder kopen een slimme investering is!

Wat zijn de gevolgen van hard water?

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharder bevat een kolom met bolletjes van hoogwaardig kunsthars. De kalk blijft als het ware kleven aan deze bolletjes, zodat enkel het zachte water overblijft. Na verloop van tijd raken de harsbolletjes verzadigd met calcium en moet de waterontharder worden schoongespoeld. Dit schoonspoelen noemen we ‘regenereren’. Om dit schoonspoelen te kunnen doen, heeft de waterontharder steeds regeneratiezout nodig. Een waterontharder kopen met zout is dus een slimme keuze! Deze waterontharder kan zichzelf ‘resetten’ en schoonmaken. Bovendien ben je zeker dat de kalk uit jouw water gehaald is.

Interesse in zelfbouw? Check ons volledige aanbod:

Wil je meer weten over zonnepanelen of andere technieken? Check hier onze andere blogs!