WARMTEPOMP INSTALLEREN

Een warmtepomp plaatsen? Dat kan je makkelijk zelf met een zelfbouwpakket. Had je graag nog extra ondersteuning? Onze techniekers staan steeds met raad en daad klaar om jou te ondersteunen waar nodig. 

Waarom een warmtepomp installeren?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor wie grondig energetisch renoveert of een nieuwbouwwoning bouwt. Warmtepompen maken immers geen gebruik van fossiele brandstoffen en zijn zo minder belastend voor het milieu. Bovendien bespaar je heel wat op jouw energierekening door jouw warmte zelf op te wekken. 

TIP: Combineer jouw warmtepomp met zonnepanelen en batterijsystemen zo bespaar je nog meer op jouw energiekosten!

Ons aanbod warmtepompen

Deze duurzame warmtepomp haalt warmte uit de aardbodem die dagelijks opwarmt. Via koelgassen kan deze warmte afgegeven in jouw woning.

Deze duurzame warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Er wordt van ‘warme buitenlucht’ gesproken zolang de temperatuur boven -7°C is. 

Een airco, of lucht-lucht warmtepomp, installeren is een goedkope investering zonder veel kap- en breekwerk dat heel wat comfort met zich meebrengt!

De voordelen van een warmtepomp installeren

1) Lagere energiekosten
Ten eerste zorgt een warmtepomp installeren voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten. Doordat warmtepompen gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals de warmte in de lucht, bodem of water, kunnen ze efficiënt en kostenbesparend verwarmen en koelen.

2) Ecologische impact
Een ander voordeel van een warmtepomp installeren is de verminderde ecologische impact. Warmtepompen stoten minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor ze een duurzamere optie zijn voor het milieu. Door te kiezen voor een warmtepomp draag je bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

3) Levensduur
Een ander voordeel van een warmtepomp installeren is de lange levensduur en de relatief lage onderhoudskosten. Met regelmatig onderhoud kunnen warmtepompen tientallen jaren meegaan, wat resulteert in een langdurige en betrouwbare verwarmings- en koeloplossing.

4) Andere voordelen
Tot slot biedt een warmtepomp installeren vaak financiële voordelen, zoals subsidies en belastingvoordelen, die de initiële investering kunnen verlagen en de terugverdientijd verkorten. 

Warmtepomp installeren & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor de totaalaanpak, naast ondersteuning in zelfbouw sanitair, kan je ook voor andere projecten rekenen op Swipe Zelfbouw! Zo kunnen we jou begeleiden in het plaatsen van verwarmingventilatieelektriciteit en zoveel meer!

Wanneer je gaat voor zelfbouw sanitair, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te krijgen. Bij Swipe kan je rekenen op het totaalplaatje. Zo hebben we een YouTube kanaal met tal van handleidingen, duidelijke principeschema’s en werfassistentie op maat! 

Of je nu enkel voor zelfbouw sanitair gaat, of voor een totaalaanpak: Swipe kan het allemaal. We hebben alle puzzelstukjes in huis om jou te begeleiden bij elk project. Kom gerust langs of vraag een gratis offerte voor zelfbouw sanitair of andere technieken!