Home » Zelfbouw Sanitair » Warmterecuperatie douche

Douche met warmteterugwinning

Je kan aan warmterecuperatie van de douche doen wanneer de douche niet op het gelijkvloers is geïnstalleerd. Binnen deze installatie is het belangrijk dat je in de afvoer van de douche ruimte hebt om de warmterecuperatie te installeren. 

Warmterecuperatie douche

Hoe werkt een douche met warmterecuperatie? 

De warmte van het douchewater dat wegstroomt wordt gerecupereerd en gebruikt om koud leidingwater op te warmen. Hierdoor komt het water al voorverwarmd bij de boiler of douchekraan aan. 

Door deze optimale warmteoverdracht tussen koud aangevoerd tapwater en warm douchewater, kan je tot meer dan 50% van de warmte tijdens het douchen terugwinnen. Resultaat: er is een pak minder energie nodig om het sanitair water te verwarmen.

Wat zijn de voordelen van warmterecuperatie douche?

Klaar om het (zelf)bouwavontuur aan te gaan? Check onze andere technieken: 

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn voor jouw warmterecuperatie douche en andere technieken. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

 

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden voor jouw warmterecuperatie douche en andere technieken. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.