Warmterecuperatie douche

In jouw douche kan je warmterecuperatie installeren. Een mooie techniek die ervoor zorgt dat je op een efficiëntere en dus goedkopere manier jouw douchewater kan opwarmen! 

Hoe werkt een douche met warmterecuperatie?

De warmte van het douchewater dat wegstroomt wordt gerecupereerd en gebruikt om koud leidingwater op te warmen. Hierdoor komt het water al voorverwarmd bij de boiler of douchekraan aan. Door deze optimale warmteoverdracht tussen koud aangevoerd tapwater en warm douchewater, kan je tot meer dan 50% van de warmte tijdens het douchen terugwinnen. Resultaat: er is een pak minder energie nodig om het sanitair water te verwarmen.

Je ontvangt bij de bestelling van jouw pakket warmterecuperatie douche steeds toegang tot het klantenportaal met uitgebreide handleidingen. Je vindt hier videohandleidingen, schema’s en andere interessante informatie die de plaatsing van jouw zelfbouwpakket vlot doen verlopen. 

Wat zijn de voordelen van warmterecuperatie douche?

1) Vermindering van CO2-uitstoot
Door het hergebruik van warmte wordt de behoefte aan extra energiebronnen verminderd, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot en een betere milieuprestatie.

Warmterecuperatie douche & zoveel meer!

Swipe Zelfbouw gaat steeds voor een persoonlijke totaalaanpak. In een eerste gesprek overlopen we jouw project en bekijken we welke wensen er zijn. We bekijken het technische aspect: wat is er technisch wel/niet mogelijk, aan welke technische eisen moet voldaan zijn? En we luisteren ook naar wat voor jou mogelijk is: wil je pure zelfbouw of heb je graag ondersteuning op de werf?

Na dit gesprek zal er een gepersonaliseerde offerte opgemaakt worden. Je wordt uitgenodigd op een tweede gesprek om de offerte in detail te overlopen en eventueel aan te passen. Ga je akkoord met onze scherpe prijzen? Dan brengen wij alles in orde om jouw pakketten zo snel mogelijk te leveren. Onze technieker levert jouw pakketten gratis op de werf en geeft jou alle uitleg die je nodig hebt.